Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι

Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης στις αποθήκες της «Μαρινόπουλος» στο Δρυμό

Motion Team

Στις αποθήκες του ομίλου «Μαρινόπουλος» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης περιόδευσε, χτες, η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Παρά την άρνηση της επιχείρησης να επιτρέψει την περιοδεία του ΚΚΕ στο χώρο, το πολυμελές κλιμάκιο με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του Κόμματος μπήκε μέσα και συζήτησε με τους εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος. Εξήγησε στους εργαζόμενους για ποιο λόγο η επιχείρηση δεν θέλει το ΚΚΕ μέσα στα πόδια της, δεν θέλει το ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς. Γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που έχει μόνιμο μέτωπο συνολικά ενάντια στο κεφάλαιο και τις αξιώσεις του, ενώ και σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει καταγγείλει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και στη Βουλή τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της, όπως ότι έκοψε το επίδομα γάμου και μείωσε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη αποθήκη απασχολούνται εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, αλλά και εργολαβικοί εργαζόμενοι με μισθούς πείνας.

Η Σ. Καλαντίδου τόνισε ότι στο εμπόριο, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι του κλάδου συσσωρεύουν τεράστια κέρδη, οι εργαζόμενοι δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη χαραμίσουν την ψήφο τους. Εχουν πείρα και ξέρουν πως κανένα από τα κόμματα που προβάλλουν το μονόδρομο της ΕΕ, δεν πρόκειται να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να πάρει πίσω την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αναπληρώσει όσα έχασαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης. «Ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε κουβέντα γι' αυτά», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι μία και μοναδική: Είμαστε δυνατοί, μπορούμε με οργανωμένο αγώνα να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε τις απώλειες που χάσαμε στην περίοδο της κρίσης, ενισχύουμε το ΚΚΕ για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ