Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει δεκτό στον Οργανισμό για την Ασφάλεια τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), εκτός και εάν επιτευχθεί κάποια πολιτική συμφωνία δήλωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς, αναλαμβάνοντας την προεδρία του οργανισμού. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης στην έδρα του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, Ντάνιελ Μπάερ, είχε ζητήσει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο πλαίσιο συζητήσεων για την περιφερειακή ασφάλεια και στον ΟΑΣΕ.

ΒΑΣΗ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.-- Πέντε Υεμενίτες απελευθερώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από τα κολαστήρια των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο της Κούβας, έπειτα από περίπου 12 χρόνια κράτησης και βασανιστηρίων, με βάση «υποψίες» για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Τέσσερις από τους πέντε κρατούμενους οδηγήθηκαν στο Ομάν και ένας στην Εσθονία.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Συνομιλίες με τους ισλαμιστές της Λιβύης που έχουν προχωρήσει μονομερώς στη συγκρότηση κυβέρνησης στην Τρίπολη, είχε χτες στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Μπερναντίνο Λεόν. Ως την Κυριακή ο Λεόν αναμένεται να έχει συνομιλίες και με την (διεθνώς αναγνωρισμένη) κυβέρνηση του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Θίνι, με στόχο την εξεύρεση μίας συμφωνίας για τη συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και τερματισμό των πολύμηνων σφοδρών συγκρούσεων που σπαράσσουν τη χώρα μετά τη δυτική ιμπεριαλιστική επίθεση του 2011 για την ανατροπή του τότε Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε μείωση των επιτοκίων της (από το 8% στο 7,75%) προχώρησε χτες η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, σε μια μάλιστα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ακαρπη ήταν μέχρι χτες η επιχείρηση των δυτών να εντοπίσουν τυχόν επιβάτες στην άτρακτο του αεροπλάνου της «AirAsia» που βρέθηκε ανοιχτά της Σιγκαπούρης.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Συνελήφθη χτες ο 40χρονος εγγονός του Ενβερ Χότζα, Ερμάλ και άλλοι 10 άνδρες, στο πλαίσιο επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας στο Ελμπασάν, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης. Ο Ερμάλ Χότζα φέρεται επικεφαλής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ