Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
Καταγγέλλει τις διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών υποψηφίων του ΚΚΕ

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, με αφορμή τις τελευταίες διώξεις κομμουνιστών συνδικαλιστών, τις οποίες καταγγέλλει. Στο μήνυμά του σημειώνει:

«Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας καταγγέλλει την προσπάθεια απροκάλυπτης παρέμβασης που κάνουν οι κρατικές αρχές της Ελλάδας ενάντια στο ΚΚΕ και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη. Στις 12 Γενάρη ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αγωνιστής συνδικαλιστής και στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, αντιμετωπίζει δίωξη για τη συμμετοχή του σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επιβολή διοδίων.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές έχουν υποβάλει αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και υποψηφίου βουλευτή, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις γιατί με την ιδιότητα του γγ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στελέχους του ΠΑΜΕ, συμμετείχε σε κινητοποίηση το Μάρτη του 2010 για την προβολή γενικής απεργίας και των θέσεων του ΠΑΜΕ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο σύντροφος Ζαριανόπουλος συμμετείχε δραστήρια σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών λιμανιών, του αεροδρομίου της Αθήνας, των 22 περιφερειακών αεροδρομίων και την παράδοσή τους για εκμετάλλευση για 40 χρόνια σε μονοπωλιακά συγκροτήματα.

Αυτές οι επιθέσεις ενάντια στους υποψηφίους του ΚΚΕ, αντιπροσωπεύουν τις προσπάθειες του αστικού κράτους να κάμψει τους αγωνιστές συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, να προκαλέσει ζημιά στο ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές. Είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΚΕ θα αντισταθεί σε όλες αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσει την πάλη του, θα δυναμώσει την αντίστασή του στηρίζοντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ