Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Προκλητική απόφαση που διαλύει τις κοινωνικές δομές

Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο δήμο Πατρέων

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου διοργάνωσε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας, ενάντια στη νέα απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής για 16 εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα κατάρρευσης των κοινωνικών δομών του δήμου Πατρέων. Στη συνάντηση που έγινε με το γενικό γραμματέα, αυτός απέφυγε να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του «ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, θέλει να απολυθούν οι συμβασιούχοι αυτοί εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, που δουλεύουν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ. με διάφορες ειδικότητες, αδιαφορώντας για την τύχη των οικογενειών, των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες κοινωνικές δομές».

Χαρακτηρίζει, ακόμα, «προκλητική» τη συγκεκριμένη απόφαση του Επιτρόπου, ο οποίος «ξεπερνώντας τον ουσιαστικό του ρόλο, κάνει κατάχρηση αρμοδιότητας και προχωρά από έλεγχο νομιμότητας που από το νόμο οφείλει να κάνει σε έλεγχο σκοπιμότητας, με προκλητικά μάλιστα επιχειρήματα.

(...) Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η τακτική αυτή συνιστά διατεταγμένη υπηρεσία όλων όσοι θέλουν να χτυπήσουν τις δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, όλων όσοι θέλουν να "στραγγαλίσουν" σε πόρους και προσωπικό τις δημοτικές αρχές, που αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Το Συνδικάτο προβάλλει τα αιτήματα: Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να μην κλείσουν οι κοινωνικές δομές, οικονομική ενίσχυση των δήμων για τη λειτουργία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ