Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΑΕΔ
Καθυστερούν τα επιδόματα λόγω υποστελέχωσης

Η υποστελέχωση του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, όπου το προσωπικό έχει μειωθεί κατά δέκα άτομα τα τελευταία χρόνια, είναι η βασική αιτία για την καθυστέρηση στην καταβολής της τρίμηνης επιδότησης ανεργίας σε πολλούς ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού.

Σε συνάντηση που είχαν ο Κώστας Γιαννόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με τη διευθύντρια του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, η τελευταία τον ενημέρωσε ότι το υποκατάστημα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην επεξεργασία των 12.000 αιτήσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να εκκρεμούν αιτήσεις για επιδότηση που έχουν υποβληθεί από τα μέσα Νοέμβρη. Υποστήριξε, επίσης, ότι η διαδικασία των εγκρίσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Δωδεκανήσου του ΚΚΕ τονίζει ότι «αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο ψήφου για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους του κλάδου, που το μισό χρόνο λιώνουν στη δουλειά και τον υπόλοιπο χρόνο πρέπει να μπουν σε χειμερία νάρκη, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για να επιβιώσουν».

Προσθέτει ακόμα ότι «οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μοιραστούν έναν προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας μειωμένο από 2,5 δισ. το 2011 σε 900 εκατομμύρια συνολικά σήμερα, με μόνο το 10% των ανέργων να επιδοτείται. Αντίθετα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα ξεκοκαλίσουν νέες επιδοτήσεις και τζάμπα εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ