Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κώστας Κάππας

Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας & Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γιατί με βοήθησε να ζήσω και όχι απλά να επιζήσω.

Μου πρόσφερε φιλοσοφημένη στέρεη γνώση. Καταλαβαίνω Μαρξισμό - Λενινισμό, διαβάζω «Ρίζο», Διεθνή Τύπο, Δαρβίνο και σύγχρονους Δαρβινιστές. Γνωρίζω γιατί η ανεργία, ο φόβος, ο ρατσισμός, η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και οι τζιχαντιστές είναι το αναγκαίο οξυγόνο για να ζήσουν οι «δικοί μας» αλλά και οι διεθνείς καπιταλιστές.

Μου πρόσφερε Ποιότητα Ζωής. Ανακάλυψα την ποίηση, την καλή μουσική, την ποιοτική παρέα, το καλό βιβλίο, θέατρο και κινηματογράφο, τη συντροφικότητα, την αυτοεκτίμηση αλλά και τη σεμνότητα. Με μπόλιασε με το μικρόβιο της γνώσης και με ανταμείβει κάθε μέρα με την άγρια χαρά της ανακάλυψης νέων πραγμάτων και της προσφοράς στο λαό που με σπούδασε.

Ελπίδα και Ασφάλεια. Βλέπω και διαπιστώνω ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας πνίγονται όλο και περισσότερο στα αδιέξοδά τους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τους παίρνουν χαμπάρι. Νιώθω ασφάλεια, γιατί όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα μου και θα είναι και στο μέλλον.

Τι θα συμβεί στις 25 του μηνός; Για όλα τα άλλα κόμματα, οι εκλογές αυτές είναι η Αρχή. Η αρχή της απαλλαγής από το μνημόνιο. Η αρχή της ανάκαμψης. Η αρχή της αρχής και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ασκήσεις επί χάρτου, αρκεί να μη σηκωθεί κανένας τηλεθεατής (με πρόσφατο ΦΕΚ από τούδε και στο εξής θα λεγόμαστε τηλεθεατές και όχι πολίτες) από τον καναπέ του! Για το ΚΚΕ, οι εκλογές αυτές είναι μία σημαντική φάση σε ένα συνεχή, συνεπή αγώνα. Είναι η φάση της καταμέτρησης των καναπέδων που άδειασαν, των ανθρώπων που κατάλαβαν, συνειδητοποίησαν, μπολιάστηκαν με ελπίδα και νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κοντά του. Η κεφαλαιοποίηση των αγώνων του ΚΚΕ σε ψήφους και μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή εκταμιεύεται πίσω σε εμάς, εκπληρώνοντας αργά και σταθερά ή γρήγορα ή και με ανατροπές ένα και μόνο στόχο: Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ