Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΔ
Συνηγορεί υπέρ της επέμβασης

Υπέρ μιας «πιο ενεργού ανάμειξης» στην «κρίση» στην ΠΓΔΜ, τάσσεται η ηγεσία της ΝΔ, η οποία σαφώς υποστηρίζει μια στρατιωτική επέμβαση, αλλά επιφυλάσσεται για το «πώς» και «πότε».

Η υπεύθυνη Εξωτερικών και Αμυνας τομεάρχης Ντ. Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε χθες (από τον «Φλας») για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρουσίας στην ΠΓΔΜ, είπε ότι «η παρουσία στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή είναι μια κουβέντα, η οποία γίνεται εδώ και καιρό. Πώς και με ποιους όρους μπορεί να υπάρξει αυτή η στρατιωτική δύναμη, είναι επίσης ένα θέμα». Και πρόσθεσε: «Η πρώτη δική μας άποψη ήταν ότι οι άμεσα συνοριακές χώρες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές σ' αυτού του είδους τις αποφάσεις, αλλά είναι κάτι το οποίο έχει μείνει ανοιχτό προς στιγμήν». Η πρώην υπουργός άφησε να διαφανεί ότι η επέμβαση πρέπει «να επιβληθεί ως απόφαση της ΕΕ».

Περισσότερο σαφής ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος είπε (στον «Πλάνετ») ότι «πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά» η στρατιωτική επέμβαση στα Σκόπια και, μάλιστα, δε δίστασε να υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει ασφαλώς να εξετάσει πολύ σοβαρά την ενεργή συμμετοχή της». Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση, έτσι ώστε η κρίση ή το σενάριο του διαμελισμού να περιθωριοποιηθεί, συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ