Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδραστικός ο νέος Οργανισμός στο ΥΠΑΑΤ

Μείωση των οργανικών θέσεων, συρρίκνωση των υπηρεσιών, υποβάθμιση αντικειμένων μέσω της συγχώνευσης αρμοδιοτήτων και οργανικών μονάδων, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμιά συνάφεια αντικειμένου, φέρνει η εφαρμογή του νέου οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και οι τοποθετήσεις των εργαζομένων στις οργανικές μονάδες που αυτό προβλέπει, όπως καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΑΚ - Σ στους Γεωπόνους ΔΥ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, η εφαρμογή του νέου Οργανισμού του ΥΠΑΑΤ σηματοδοτεί:

  • Τη νομιμοποίηση και τη μονιμοποίηση της διαμορφωμένης κατάστασης με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα παράλληλα καθήκοντα και τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας.
  • Τη δημιουργία των προϋποθέσεων για πιθανή απόσπαση στο μέλλον αντικειμένων από τη δομή του ΥΠΑΑΤ έως και την κατάργησή τους, μέσω της υποστελέχωσης και των διαφόρων αναδόχων και τεχνικών συμβούλων που καλούνται να κάνουν δουλειά του ΥΠΑΑΤ με πολλαπλάσιο κόστος.
  • Την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας, τρομοκρατίας και αυταρχισμού μεταξύ των εργαζομένων μέσω των αναγκαστικών μετακινήσεων εντός και εκτός του Ν. Αττικής, με πρόσχημα υπηρεσιακούς λόγους με πολλά παραδείγματα το τελευταίο διάστημα.
  • Την αύξηση φαινομένων αλισβερισιού, συντεχνιασμού, ατομικισμού, ωφελιμισμού και όχι μόνο.

«Οι αλλαγές που προωθεί ο νέος Οργανισμός στη δομή του ΥΠΑΑΤ αποτελούν μέρος των συνολικότερων αντιδραστικών αλλαγών (π.χ. πειθαρχικό δίκαιο, αξιολόγηση - στοχοθεσία κ.λπ.) που υλοποιούνται στο Δημόσιο με στόχο τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης πιο "φιλικής" και ευέλικτης για τους επιχειρηματικούς ομίλους με παράδοση αρμοδιοτήτων - φιλέτων, άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και προσαρμογή του ΥΠΑΑΤ σε συνθήκες όπου εντείνεται η συγκεντροποίηση της παραγωγής», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η ΕΣΑΚ - Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ