Τετάρτη 28 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μεγάλη κακοκαιρία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αν και έπεσαν έξω οι προβλέψεις των μετεωρολόγων στις ΗΠΑ, αφού η σφοδρότερη χιονοθύελλα του τελευταίου ενάμιση αιώνα δε χτύπησε τελικά χτες το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Στο Λονγκ Αϊλαντ της Ν. Υόρκης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κομητεία Σάφολκ, όταν έπεσε με το εκχιονιστικό μηχάνημα πάνω σε μια κολόνα φωτισμού σε δρόμο που καθάριζε. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν επίσης, μικρότερης ωστόσο έντασης απ' ό,τι προέβλεπαν οι αρχές. Το χιόνι σε πολλές περιπτώσεις έφτασε τα 30 με 50 εκατοστά.

Αργότερα το απόγευμα πάντως, οι αρχές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ ήραν τα έκτακτα μέτρα ματαίωσης περίπου 7.000 πτήσεων και της αναστολής της λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών, σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών, που είχαν ληφθεί περιμένοντας σφοδρότερη κακοκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτών των προληπτικών μέτρων, η έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παρέμεινε κλειστή όλο το περασμένο 24ωρο, όπως και τα σχολεία στην ανατολική ακτή - περιλαμβανομένης της πόλης της Νέας Υόρκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ