Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Προστάτες των φτωχών!

Η αστυνομία όχι μόνο δεν είναι κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός αλλά είναι και προστάτης των φτωχών! Μ' αυτό το ιδεολόγημα εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» (Δημόσιας Τάξης), Γ. Πανούσης. Στη βάση αυτού του ιδεολογήματος ζήτησε συμφιλίωση του (φτωχού) πολίτη με τον αστυνόμο καθώς, όπως είπε, «οι πλούσιοι δεν έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη από τη δημόσια αστυνομία». Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πανούσης ως υποψήφιος νομάρχης του τότε ΣΥΝ, το 2006, είχε ζητήσει την ενίσχυση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας, που έχουν μετατραπεί σε ΤΣ Παραβατικότητας και λειτουργούν στα πλαίσια της Τοπικής Διοίκησης. Στην έννοια της παραβατικότητας συμπεριλαμβάνονται δράσεις δυσαρέσκειας και αντίδρασης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κλείσιμο δρόμων, καταλήψεις κτιρίων, κ.λπ., γεγονός που οδηγεί σε επικίνδυνη εμπλοκή της Τοπικής Διοίκησης στη λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, αφού αυτά τα συμβούλια συνεργάζονται με την ΕΛ.ΑΣ., συντάσσουν εκθέσεις ενημερώνοντας για τη δράση τους, προτείνουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, αφού δήλωσε πως δεν υπάρχει ίχνος αντιδικίας, ρεβανσισμού ή άλλης διάθεσης αντιμετώπισης απέναντι σε καμία κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, πόσο μάλλον στα Σώματα Ασφαλείας, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν οι αστυνομικοί θα είναι άοπλοι ή οπλισμένοι στις διαδηλώσεις, δήλωσε ότι από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει ότι σε διαδηλώσεις ή στο γήπεδο «καλό είναι οι αστυνομικοί να μην κουβαλούν όπλο».

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής διατάχθηκε και η αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων που βρίσκονταν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, γεγονός που προβλήθηκε ως απόδειξη ότι πλέον «φυσάει άλλος αέρας» και στον τομέα της κρατικής καταστολής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ