Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλτσίν Ακντογάν δήλωσε, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ότι η κουρδική πλευρά πρέπει να απευθύνει «μια έκκληση που θα οδηγήσει στο να δεσμευτούν σε μια φάση αφοπλισμού».

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ότι αντιπροσωπεία της ΛΔ Κορέας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ρι Κιλ Σονγκ θα επισκεφτεί χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και συγκεκριμένα Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη, Μιανμάρ, Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Μαλαισία. Το ακριβές περιεχόμενο των επαφών δεν είναι γνωστό.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Οι αρχές της Μαλαισίας χαρακτήρισαν επισήμως «ατύχημα» την εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της «Malaysia Airlines», του οποίου τα ίχνη λέγεται ότι χάθηκαν στις 8 Μάρτη 2014, ενώ πετούσε από το Πεκίνο προς την Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 άτομα που κηρύχτηκαν επίσημα νεκροί.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο συγκυβερνήτης (που κανονικά βοηθά τον κυβερνήτη) ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους της «AirAsia», στις 28 Δεκέμβρη, λίγο πριν αυτό πέσει στη θάλασσα της Ιάβα. Αυτά ανέφεραν σε ΜΜΕ εκπρόσωποι της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών που συμμετέχουν στις σχετικές έρευνες.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενώ μαίνεται η ενδοϊμπεριαλιστική «κόντρα» για την ασφάλεια στο Αφγανιστάν, ο λαός εξακολουθεί να βιώνει «λουτρά αίματος». Χτες, μετά από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε κηδεία στην ανατολική επαρχία Λάγκμαν, σκοτώθηκαν συνολικά 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 39. Είχαν προηγηθεί, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και το χτεσινό πρωί, άλλες επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή άλλων 19 ατόμων.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Ο θάνατος της 38χρονης Κατρίνα Ντόσον, κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας, για να λήξει υπόθεση ομηρίας σε καφετέρια του Σίδνεϊ, τον περασμένο Δεκέμβρη, προκλήθηκε από εξοστρακισμένα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Αυτά δήλωσε δικηγόρος που παρακολούθησε την ιατροδικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου της Ντόσον.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πάνω από 202.600 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών στη Σομαλία πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και άλλα 38.000 κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, παρά τη βελτίωση της επισιτιστικής κατάστασης στο ένα τρίτο της χώρας, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ, τρία χρόνια μετά τη μεγάλη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής, η οποία, σε συνδυασμό με τον εμφύλιο πόλεμο, είχαν προκαλέσει λιμό με 250.000 νεκρούς.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Η τριμερής προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ενέκρινε χτες, μετά από μήνες σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα ξεμπλοκάρει τις προσπάθειες που καταβάλλει η αστική τάξη της χώρας για τη μακροπρόθεσμη ένταξή της στην ΕΕ. Το σχέδιο δράσης θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και να υπογραφεί από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και τους ηγέτες των 14 κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο έπειτα από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ