Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Την έκπληξη η Ξάνθη... ακάθεκτη η ΑΕΚ

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού

Eurokinissi

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού
Η Ξάνθη που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον κάτοχο του τροπαίου, Παναθηναϊκό, εκτός έδρας και η ΑΕΚ που κυριάρχησε στο OAKA απέναντι σε μια ακόμη ομάδα της Super League, την Κέρκυρα, σφράγισαν χθες τα δυο τελευταία εισιτήρια για την προημιτελική φάση των 16.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, μετά το «αντίο» στην Ευρώπη πριν ενάμιση μήνα, είπε αντίστοιχο και στο θεσμό του Κυπέλλου πέφτοντας θύμα της Ξάνθης, η οποία νίκησε με 1-0, ανατρέποντας τα προγνωστικά, που μετά το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, ήταν (έστω και ελαφρά) υπέρ των «πρασίνων». Οι Ακρίτες στάθηκαν καλά προσέχοντας κυρίως να μην δεχθούν γκολ και να έχουν την πρωτοβουλία στην κυκλοφορία, χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερες φάσεις επιθετικά αλλά και χωρίς να απειληθούν. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν πιο βολικά για αυτούς μετά την αποβολή του Μεντεζ στο 60' για τους γηπεδούχους. Το πολύτιμο γκολ σημείωσε ο Βασιλακάκης στο 89'.

Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά πέταξε το πρώτο ημίχρονο, αφού δεν δημιούργησε ιδιαίτερα απειλητικές φάσεις, μην μπορώντας να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία, έχοντας μάλιστα μόλις μια τελική προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι. Στην επανάληψη, αν και φάνηκε να ξεκινάει πιο δυνατά, η αποβολή του έκοψε το ρυθμό, ενώ στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο έδειχνε να θέλει να κρατήσει το 0-0, παρά να προσπαθεί για το γκολ.

Την εντυπωσιακή της πορεία στο θεσμό συνέχισε και η ΑΕΚ, που έθεσε εκτός και την Κέρκυρα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 2-0, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 1-1. Η Ενωση ήταν καλύτερη των αντιπάλων της, κυριάρχησε στην κυκλοφορία και στην επίθεση και έφθασε στη νίκη χάρη στα γκολ των Μάνταλου (52' πεν.) και Αραβίδη (82').

  • Μοιρασιά υπάρχει στις ομάδες που απαρτίζουν την προημιτελική φάση, αφού 4 προέρχονται από την Super League και άλλες τόσες από την Football League. Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση είναι: Ολυμπιακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Χανιά, Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ