Τρίτη 3 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Παντού καθιερώθηκαν τα κοντέινερς

Λύση στα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών διεκδικούν φορείς του νησιού

Οι σεισμόπληκτοι μαθητές, τα παιδιά της ήδη επιβαρυμένης από τα αντιλαϊκά μέτρα λαϊκής οικογένειας που δέχτηκαν μεγάλο χτύπημα και από τους σεισμούς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το Σάββατο στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή μαζικών φορέων. Την πρωτοβουλία είχε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης και συμμετείχαν 15μελή μαθητικά συμβούλια, σύλλογοι γονέων, η Ενωση Γονέων Κεφαλονιάς και το Εργατικό Κέντρο.

Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, «τα μεγάλα προβλήματα στην αντισεισμική θωράκιση, η απουσία ουσιαστικών ελέγχων, τα νέα σχολικά συγκροτήματα που παραπέμπονται στις καλένδες, η έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων (π.χ. σκάλες διαφυγής), οι βραχοπτώσεις, η άθλια κατάσταση στο οδικό δίκτυο και η απομόνωση περιοχών λόγω των σεισμών (π.χ. Μεσοβούνια), όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά οξύνονται. Η κατάσταση στην Παλική είναι τραγική, ενώ ακόμη και στην Ιθάκη τα σχολεία είναι με κόκκινη κορδέλα και σχεδόν παντού στο νομό έχουν καθιερωθεί τα κοντέινερς. Κανένα βήμα δεν έχει γίνει, διότι οι προτεραιότητες που έχουν συμφωνηθεί από την Τοπική Διοίκηση (σε Περιφέρεια και Δήμους) και δεν αμφισβητήθηκαν από τις κυρίαρχες δυνάμεις προεκλογικά, έχουν σαν κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών και όχι του λαού και της νεολαίας».

Επισημαίνεται ότι συνεχίζουν τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων, οι δυσκολίες για την εκπαιδευτική διαδικασία, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το γεγονός ότι 600 οικογένειες συνολικά είναι άστεγες και τα παιδιά τους μορφώνονται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Γι' αυτό και οι φορείς ζητούν ως αντισταθμιστικό μέτρο τη διατήρηση της ποσόστωσης για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση 0,5% για τις φετινές Γ' και Β' Λυκείου.

Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των αναγκών των μαθητών, οι φορείς συλλέγουν υπογραφές, θα απευθυνθούν στα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς και Ιθάκης και θα ζητήσουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ