Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΗΜΝΟΣ
Υπολειτουργούν δύο Δημοτικά

Την επίλυση των προβλημάτων των δημοτικών σχολείων Κάσπακα και Θάνους στη Λήμνο ζητά με Ερώτησή του προς την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Οπως έχουν επισημάνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και οι γονείς των μαθητών, η κατάσταση στα σχολεία αυτά φέτος είναι τραγική γιατί υπολειτουργούν ως διθέσια, αντί τριθέσια που ήταν, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Οι παραπάνω, επισημαίνεται ότι αγνόησαν την κατηγορηματική αντίθεση και τις διαμαρτυρίες τόσο των εκπαιδευτικών και των γονέων, όσο και των Τοπικών Συμβουλίων, των κατοίκων των χωριών καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου, την οποία, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γνωρίζει η Περιφερειάρχης και είχε υποσχεθεί να ικανοποιήσει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να στηριχθεί και να ικανοποιηθεί από την Περιφέρεια το δίκαιο αίτημα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών του Κάσπακα και του Θάνους καθώς και του Δήμου Λήμνου και να τεθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ