Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνδικαλιστικό συνέδριο δημόσιων υπαλλήλων στο Νεπάλ

Ενα σημαντικό συνδικαλιστικό γεγονός, με παγκόσμια χαρακτηριστικά, διοργανώνει η Κλαδική Ομοσπονδία Δημόσιων Υπαλλήλων - που είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας - στις 13 και 14 Φλεβάρη. Το συνέδριο θα γίνει στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, και θα φιλοξενηθεί από τη Νεπαλέζικη Ομοσπονδία Δημόσιων Υπαλλήλων NEGEO. Η Kλαδική Δημόσιων Υπαλλήλων (ΚΔΥ) της ΠΣΟ έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια μέλη, με την πιο μεγάλη της δύναμη στην περιοχή της Ασίας και κύρια στην Ινδία.

To διεθνές ενδιαφέρον για το συνέδριο είναι μεγάλο, κυρίως γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι σε παγκόσμιο επίπεδο δέχονται επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων τους, στους μισθούς, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στις εργασιακές τους σχέσεις, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Κοινό πρόβλημα βέβαια αποτελούν οι ενιαίες στρατηγικές όλων των καπιταλιστικών κυβερνήσεων για ιδιωτικοποιήσεις βασικών κλάδων, με αρνητικές συνέπειες για τις λαϊκές μάζες, αλλά και για τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Το σημαντικό ενδιαφέρον αντανακλάται στις μέχρι στιγμής συμμετοχές που έχουν επίσημα δηλωθεί. Συνολικά, 49 μεγάλα κλαδικά συνδικάτα δημόσιων υπαλλήλων, με πάνω από 100 συνδικαλιστικά στελέχη, από 34 χώρες των 5 ηπείρων, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, για να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να αποφασίσουν το πλάνο δράσης τους για τα επόμενα χρόνια και να εκλέξουν βάσει του καταστατικού τους τη νέα ηγεσία τους. Η πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου στο Νεπάλ, η μεγάλη συμμετοχή και το παγκόσμιο ενδιαφέρον επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους την ενίσχυση της παρουσίας της ΠΣΟ σε βασικούς κλάδους και τομείς. Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο του Νεπάλ το «παρών» θα δώσει και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ