Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκφυλιστικές διαδικασίες στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες, με τις αρχαιρεσίες για νέα διοίκηση

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Eurokinissi

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Ο πλήρης εκφυλισμός χαρακτήρισε και τη χτεσινή δεύτερη μέρα του 14ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που ξεκίνησε προχτές στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη μέρα, στο μεγαλύτερο διάστημα, ο χώρος του συνεδρίου ήταν άδειος, με μόνες παρούσες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τον εκφυλισμό κατάγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποχωρώντας απ' τις εργασίες της πρώτης μέρας.

Ούτε όμως χτες γέμισαν τα άδεια έδρανα. Αν και υπήρξαν σύνεδροι με έντονο προβληματισμό, ο διαμορφούμενος νέος πόλος στον κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν επέτρεψε την ουσιαστική συζήτηση για τις σύνθετες δυσκολίες στην οργάνωση και την ανάπτυξη των αγώνων, την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το κίνημα στις σύγχρονες συνθήκες, το πλαίσιο πάλης που απαντάει στις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Στη διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ) - στηρίζεται απ' τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ - μεταξύ των άλλων επισημαίνεται: «Το συνδικαλιστικό κίνημα στην Υγεία και στην Πρόνοια, βρέθηκε απροετοίμαστο μπροστά στην κρίση και στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ανίκανο να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάσει μέτρα ανακούφισης. Κυριαρχεί ο εκφυλισμός.

Την ευθύνη έχουν οι παρατάξεις ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ), η ΔΑΚΕ, το ΜΕΤΑ, που στήριξαν και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, καλλιέργησαν αυταπάτες πως μπορεί να γίνει το "κοινό σπίτι των λαών", να γίνει σύγκληση των μισθών, να εξανθρωπιστεί. Στήριξαν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, καλλιεργώντας αυταπάτες πως μπορεί και η επιχειρηματική δράση να υπάρχει και οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι να ωφελούνται... Εχουν ευθύνη αυτές οι παρατάξεις για τον εκφυλισμό που καλλιέργησαν, τις άμαζες κινητοποιήσεις, την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η "σωτηρία" μας! Αυτή είναι η ελπίδα μας!», υπογραμμίζει η ΑΣΥ και τονίζει: «Χρειαζόμαστε Ομοσπονδία που θα χαράζει ρότα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, και όχι η κυβέρνηση να χαράζει ρότα στην Ομοσπονδία και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα χειραφετημένο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κράτος, που θα παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για ό,τι επιτρέπουν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα. Που θα έχει γραμμή σύγκρουσης με το κράτος, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ».

Στο συνέδριο μετέχουν 771 σύνεδροι που εκπροσωπούν 176 πρωτοβάθμια σωματεία. Σήμερα θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και στη συνέχεια θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ