Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤ
Δικαίωση ΠΑΟ με... ανατροπή της ανατροπής

Με μια ακόμα... ανατροπή της ανατροπής της προηγούμενης ανατροπής (3 τουλάχιστον όσον αφορά τις εφέσεις) φαίνεται να δίνεται ένα τέλος στην ιστορία του... στοιχειωμένου προημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ πριν από 4,5 μήνες! Το ΑΣΕΑΔ χτες δικαίωσε (τελεσίδικα πλέον) τον Παναθηναϊκό στην ένσταση που είχε υποβάλει για την αντίστοιχη δικαίωση του Ολυμπιακού τόσο από το συγκεκριμένο Συμβούλιο Επίλυσης διαφορών όσο και από τον αθλητικό δικαστή. Ετσι, πλέον, οι «πράσινοι» θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία στον ημιτελικό του Κυπέλλου, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος σχεδόν 5 μήνες από τότε που το κατάφερε ίσως με όλα αυτά και να μη... θυμάται ότι έχει προκριθεί! Το όλο σίριαλ μέχρι σήμερα έχει ως αιτία την ένσταση που κατέθεσαν οι ηττημένοι του προημιτελικού «ερυθρόλευκοι» για παράτυπη παρουσία στο παιχνίδι του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλου (του είχε απαγορευτεί η είσοδος). Αν και αρχικά ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη και δηλώνοντας αναρμόδιος ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ όπου εν μέρει δικαιώθηκε αφού το τελευταίο επέστρεψε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή ορίζοντάς τον υπεύθυνο για να την εκδικάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» τη δεύτερη φορά δικαιώθηκαν, ωστόσο προκλήθηκαν νέες έριδες σχετικά με το γράμμα ποιου κανονισμού (ΕΟΚ ή ΕΣΑΚΕ) πάρθηκε η απόφαση. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και χτες ήταν... η σειρά του να δικαιωθεί όσον αφορά το παιχνίδι, ενώ τιμωρήθηκε μόνο ο πρόεδρος της ΚΑΕ λόγω της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο. Σε ανακοίνωσή του το «τριφύλλι» κάνει λόγο για δικαίωση ενώ προειδοποιεί ότι θα καταφύγει σε νομικά μέσα προκειμένου να αποδειχθούν οι ευθύνες αυτών που προσπάθησαν να αλλάξουν τα γεγονότα. Πάντως, αργά χτες το απόγευμα αναμενόταν και η αντίδραση του Ολυμπιακού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο ημιτελικός ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην Α1 (θα υπάρχει εμβόλιμη την ερχόμενη Τετάρτη 18/2).

Σε Πάτρα, ΟΑΚΑ τα σπουδαία για Α1

Το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας μεταξύ των δύο συγκατοίκων στο ΟΑΚΑ, της ανανεωμένης αγωνιστικά ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, είναι ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα και ο αγώνας της Πάτρας μεταξύ του Απόλλωνα, που θέλει να εδραιωθεί εντός της πρώτης εξάδας, και του Αρη που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες επί του ΠΑΟΚ και στοχεύει να παραμείνει εντός της πρώτης τετράδας. Στη Ρόδο, στην οποία μάλιστα μετέβη απευθείας από τη Μόσχα, θα δοκιμαστεί ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, μετά την επιτυχία στη Ρωσία κόντρα στη Νινζί για την Ευρωλίγκα. Το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ (17.00 ΝS2): Κηφισιά - Πανελευσινιακός, Ρέθυμνο - Κόροιβος, Τρίκαλα - Πανιώνιος, Απόλλων Πάτρας - Αρης, ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ. ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός (15.30 NS3). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.30 ΟΤΕ Sport3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ