Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτός νοσοκομείων πολλοί ειδικευόμενοι

Στην πεπατημένη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσον αφορά την παραμονή στα δημόσια νοσοκομεία των ειδικευόμενων, που βρίσκονται σε παράταση θητείας μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας.

Χτες, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανάρτησε στο Διαδίκτυο σχέδιο απόφασης, με την οποία τροποποιεί την απόφαση της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ Β' 27/14.1.2015). Με την παραπάνω απόφαση οριζόταν ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί μπορούν να παραμένουν στη θέση τους μέχρι και την ημερομηνία κτήσης του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας.

Μέχρι την έκδοση της παραπάνω απόφασης οι ειδικευόμενοι δούλευαν στα δημόσια νοσοκομεία από 4 - 6 χρόνια για να πάρουν την ειδικότητα. Οταν τελείωναν το χρόνο ειδίκευσης μπορούσαν να παρατείνουν τη θητεία τους μέχρι έξι μήνες, μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης τους. Σε περίπτωση που δεν ερχόταν αντικαταστάτης, μπορούσε να γίνει νέα εξάμηνη παράταση της παραμονής τους. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονταν τα τεράστια κενά, λόγω του παγώματος των προσλήψεων με την ταυτόχρονη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού μόνιμων γιατρών.

Με τη νέα ρύθμιση όσοι έχουν έχουν πάρει την ειδικότητα και βρίσκονται στο πρώτο ή δεύτερο εξάμηνο συνεχίζουν να εργάζονται. Ομως με την ισχύ της απόφασης όσοι έχουν πάρει ειδικότητα και θέλουν να συνεχίσουν για δεύτερο εξάμηνο παράτασης της θητείας δε θα μπορούν.

«Μ' αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν εκτός νοσοκομείων το 90% των ειδικευόμενων, γιατί βρίσκονται στο δεύτερο εξάμηνο παράτασης θητείας. Η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς χρειαζόταν απλά την κατάργηση της προηγούμενης απόφασης. Αρα και η νέα συγκυβέρνηση ακολουθεί, με άλλο βηματισμό, τον ντορό της προηγούμενης συγκυβέρνησης», δήλωσε στο «Ρ» ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ