Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΞΙΚΟ
Αντιδράσεις για δολοφονία μετανάστη από αστυνομικούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις έντονες αντιδράσεις των μεξικανικών αρχών προκαλεί η δολοφονία του 35χρονου Μεξικανού μετανάστη εργάτη γης, Αντόνιο Ζαμπράνο Μόντες, από τρεις Αμερικανούς αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στο προάστιο του Σιάτλ, Πάσκο.

Σε ανακοίνωσή του, το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «βαθιά καταδίκη» της δολοφονίας του 35χρονου εργάτη, χαρακτηρίζοντας το θάνατό του «ένα ακόμη συμβάν κατά τα οποία γίνεται άνευ αδείας χρήση θανάσιμης αστυνομικής βίας». Το προξενείο του Μεξικού στο Σιάτλ έστειλε νότα διαμαρτυρίας, απαιτώντας να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα κατά των τριών αστυνομικών που γάζωσαν για ασήμαντη αφορμή με 13 σφαίρες τον άτυχο μετανάστη.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο του Πάσκο στο Σιάτλ με πλακάτ που έγραφαν: «Μην πυροβολείτε», «Χρησιμοποιήστε την εκπαίδευσή σας και όχι τα όπλα σας». Πολλοί από τους διαδηλωτές φώναζαν «Δεν θέλουμε άλλο Φέργκιουσον», θυμίζοντας τη δολοφονία άοπλου 18χρονου Αφροαμερικανού στο Μιζούρι τον περασμένο Αύγουστο από πυρά αστυνομικού.

  • Τις προτάσεις για την υπό αυστηρές προϋποθέσεις χρήση εμπορικών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ μέχρι το 2018 κατέθεσε την Κυριακή η κυβέρνηση Ομπάμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ