Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Υποβάθμιση επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών

Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάρρευση της στέγης του Γυμνασίου - Λυκείου Μελίκης στην Ημαθία

Οι άκρως επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνει για τα σχολεία η πολιτική υποβάθμισης αναδείχτηκαν την Κυριακή, 1 Φλεβάρη, όταν η σκεπή περίπου 600 τετραγωνικών του Γυμνασίου - Λυκείου Μελίκης στην Ημαθία, φτιαγμένη πριν από οκταετία από ξύλο και λαμαρίνα, δεν άντεξε τις ισχυρές πιέσεις των ανέμων, διαλύθηκε και κατέρρευσε.

Μάλιστα κομμάτια της εκτοξεύτηκαν και σε διπλανά κτίρια προξενώντας ζημιές και από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμα και θύματα. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Ημαθίας έχει ήδη εκφράσει την αγανάκτησή της και την έντονη ανησυχία της για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής.

Στο θέμα αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, ζητώντας τον άμεσο και πλήρη έλεγχο στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αναγκαίες επισκευές, ώστε να αποδοθεί ασφαλές στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου - Λυκείου Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας, που ακολουθείται μέχρι σήμερα, η μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, τα ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση σχολείων, έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών». Τονίζουν δε τις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, «που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων, συμβάλλοντας και αυτή στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δυσκολεύοντας τη ζωή των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ