Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και συνέλευση στη «Forthnet»

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που οργανώνει την Πέμπτη 26 Φλεβάρη απευθύνει στους εργαζόμενους της «Forthnet» το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου. Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και η Γενική Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ. (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου).

Το Σωματείο αναγγέλλει επίσης ότι στις 4 και 5 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί διήμερο αγωνιστικής δράσης, πανκινητοποίησης σε όλο τον κλάδο, με τους εργαζόμενους στη «Wind» να έχουν πάρει ήδη απόφαση για 48ωρη απεργία.

Το Σωματείο προβάλλει τα αιτήματα: Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις. Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης. Να προσληφθούν από τη «Forthnet» όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι. Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να προχωρήσει ο έλεγχος που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς.

Στο μεταξύ, την εργοδοσία του Ομίλου «Forthnet» καταγγέλλουν το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet», για τις συνεχιζόμενες απολύσεις εργαζομένων και για την απόλυση του μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», Ελευθεριάδη Αγάπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ