Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα σε δράση για τα οξυμένα προβλήματα των ΕΒΕ

Κάλεσμα στα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να συζητήσουν πλατιά με τα μέλη τους «τα σύγχρονα, επίκαιρα και αναγκαία για την αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα» που προβάλλει, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Παρουσιάζοντας το πλαίσιο της πάλης της, καλεί τα σωματεία να εμπλουτίσουν τα αιτήματα, να τα κάνουν αιχμή για δράση, όπλο για τις μάχες που έρχονται.

Ανάμεσα σε άλλα, η Ομοσπονδία σημειώνει: «Βάζουμε φρένο σε αυτούς που μας θέλουν σε αναμονή, που μας λένε ότι κάτι θα πάρετε και εσείς από την ανάπτυξη. Οποια ανάπτυξη κι εάν έρθει θα αφορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μερικές επιχειρήσεις δίπλα τους. Φροντίζουν για αυτό οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι, που θα κάνουν την αγορά ρωμαϊκή αρένα.

Η αποφασιστική πάλη, ενάντια στα μονοπώλια, τις πολιτικές που τα στηρίζουν, είναι μονόδρομος, για να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουμε αυτά που χάσαμε, για να βάλουμε μπρος για τις διεκδικήσεις μας, που να καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες. Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, το μεροκάματό μας.

Η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, του κινήματος των φτωχών ΕΒΕ, οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο. Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που θυμήθηκαν πάλι τον "κοινωνικό διάλογο", για να παζαρέψουν για τους λίγους, αφήνοντας τους πολλούς μόνους και αβοήθητους».

Ειδικά για το ζήτημα των χρεών, που είναι στην επικαιρότητα, η Ομοσπονδία διεκδικεί: Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Επίσης: Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους. «Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους αυτοαπασχολούμενους κρατούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ