Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή αγωνιστική απάντηση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συνέδριο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η ΕΔΥΕΘ

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση έξω από το χώρο του ΝΑΤΟικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση έξω από το χώρο του ΝΑΤΟικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν το ΝΑΤΟικό Συνέδριο με θέμα τη «Συγχρονισμένη Εκπαίδευση», πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έδωσαν μια άμεση αγωνιστική απάντηση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες και κατήγγειλαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει πιστά την πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ).

Στο χώρο είχε σταλθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μ. Σπυριδάκη και τον εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Ηρ. Τσαβδαρίδη, επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης.

Η καταδίκη του λαού μας έφτασε στα αυτιά των υψηλών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, μέσα από τα συνθήματα που εναλλάσσονταν διαρκώς: «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, ανάγκη από προστάτες δεν έχουν οι λαοί». Με τα πανό και τα συνθήματά τους, οι συγκεντρωμένοι σάλπισαν αντίσταση και πάλη: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Κατήγγειλαν ότι «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, στηρίζουνε το ΝΑΤΟ και την τρομοκρατία» και απαίτησαν «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ καμία εμπλοκή», «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Ν. Ζώκας, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Συνεδρίου που έχει ως στόχο του την καλύτερη προετοιμασία της λυκοσυμμαχίας, για να συνεχίσει το ΝΑΤΟ να υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, με επιχειρήσεις παντού στον πλανήτη, με νέα κι ενισχυμένα, πολυάριθμα στρατιωτικά σώματα κατά των λαών, κατά του εργατικού κινήματος, ενάντια σε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί το δίκιο του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα εδώ τα γεράκια συνεδριάζουν, σχεδιάζουν κι αποφασίζουν. Σχεδιασμοί επικίνδυνοι για το λαό μας, για τους λαούς όλης της περιοχής. Στόχος τους να γεμίσουν ακόμη περισσότερο τα θησαυροφυλάκια των μονοπωλίων, που ξεχειλίζουν ήδη απ' τον κλεμμένο πλούτο των λαών. Στόχευση της αστικής τάξης και της χώρας μας η αναβάθμιση της γεωστρατηγικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά την πολιτική των προκατόχων της. Πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Γι' αυτό διαβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή, σ' όλους τους τόνους, για τη συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ - ενάντια στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, ενάντια σε άλλους φίλους λαούς. Υπέγραψε φαρδιά - πλατιά τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών της λυκοσυμμαχίας.

Ούτε κουβέντα για επιστροφή των Ελλήνων ένστολων, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, σε ξένους τόπους, ενάντια σε άλλους λαούς. Ούτε κουβέντα για το ξήλωμα των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας.

(...) Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τους ανέξοδους και κούφιους λεονταρισμούς της κυβέρνησης! Η ΕΕ δεν αλλάζει, θα παραμείνει πάντα ο "λάκκος των λεόντων" για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει, δεν υπάρχουν κακοί και καλοί ιμπεριαλιστές, θα παραμείνει πάντα το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών. Ενας δρόμος μόνο υπάρχει για τους λαούς - έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποδέσμευση κι αγώνας ενάντια στην πολιτική τους».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ