Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με τη... «σύμμαχο», στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, Τουρκία να ντύνει τις ενέργειές της με την επικίνδυνη ρητορική περί «προστασίας των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της».

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφτηκε χτες Παρασκευή, ο ίδιος ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Οζτούρκ, βρισκόταν στο πιλοτήριο F-16 κατά τη διάρκεια προκλητικής πτήσης 4 τουρκικών μαχητικών (μαζί με άλλα 2 οπλισμένα που τα συνόδευαν) την περασμένη Τρίτη στο κέντρο του Αιγαίου (στον κάθετο άξονα από Λέσβο μέχρι Ρόδο), με συνολικά 20 παραβάσεις εκείνη τη μέρα.

Τις διαστάσεις της πτήσης του ίδιου του Τούρκου αρχηγού ως ευθεία αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αποκαλύπτει, με επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΓΕΑ, που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Anadolu». Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο», γράφει ότι ο Τούρκος αρχηγός πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ