Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση σωτηρίας από την ΕΣΚ

Την αντίθεσή της στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος έχει εκφράσει επανειλημμένα η ΕΣΑΚ - ΤΤ. Η παράταξη σημειώνει ότι αν εφαρμοστούν τα κυβερνητικά σχέδια, η λαϊκή αποταμίευση παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο. Ζητά το ίδρυμα να μείνει 100% δημόσιο, να διασφαλιστεί η δυνατότητα παροχής στεγαστικών δανείων με χαμηλά επιτόκια και οι δημοσιοϋπαλληλικές σχέσεις των εργαζομένων.

Απαντά στα επιχειρήματα των κυβερνώντων περί ανάγκης «εκσυγχρονισμού» του ΤΤ μέσω της ιδιωτικοποίησής του, ότι πραγματικός εκσυγχρονισμός σημαίνει: Περαιτέρω διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ιδρύματος προς όφελος της λαϊκής αποταμίευσης. Πλήρης μηχανογράφηση. Πρόσληψη προσωπικού. Αποβολή κάθε σκέψης εμπορευματοποίησης και κερδοσκοπίας.

Στηλιτεύει τη στάση των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» (πρόσκειται στο ΣΥΝ), λέγοντας ότι στηρίζουν τα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα του Ιδρύματος. Καλεί τους εργαζομένους του ΤΤ να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να αναπτύξουν συσπειρωτικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να αντισταθούν στο ξεπούλημα του ΤΤ. Να συμπαραταχτούν με όλους τους άλλους εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να μην περάσει η αντιλαϊκή, κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ