Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Από την εκδήλωση τιμής στην πλατεία της ΕΠΟΝ
Από την εκδήλωση τιμής στην πλατεία της ΕΠΟΝ
Με τη συμμετοχή πλήθους αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, φίλων και απογόνων και, ιδιαίτερα, νεολαίων της ΚΝΕ, τιμήθηκε, το πρωί της Κυριακής 22.2.2015 η 72η επέτειος ίδρυσης της ΕΠΟΝ, στην πλατεία της ΕΠΟΝ που βρίσκεται δίπλα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΟΝ, όπου έγινε η ιδρυτική σύσκεψη στις 23.2.1943, με πρωτοβουλία της θρυλικής ΟΚΝΕ.

Την εκδήλωση οργάνωσαν η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορία της ίδρυσης της Οργάνωσης αλλά και στη μεγάλη δράση και προσφορά της ΕΠΟΝ στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας, στον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, στην πολιτιστική προσφορά της στην περίοδο της Κατοχής αλλά και, αργότερα, στον αγώνα του ΔΣΕ κ.λπ.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, η Βούλα Παναγή, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση του αγώνα της ΕΠΟΝ με τους σημερινούς αγώνες της νέας γενιάς, στις ιδιόμορφες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση, από τον βετεράνο κομμουνιστή Γιάννη Πρωτόπαππα, της ιστορίας του σπιτιού της ΕΠΟΝ, το οποίο είχε παραχωρήσει ο κομμουνιστής εκπαιδευτικός Δημητράτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφανιών στην πλατεία της ΕΠΟΝ από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ).

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ΠΕΑΦΕ διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση «Το Τσάι της ΕΠΟΝ» σε κεντρικό ξενοδοχείο με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κλέφτικα και αντάρτικα τραγούδια, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, φίλοι και απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και ΕΠΟΝίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ