Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ενας Εβραίος έποικος, που οδηγούσε τζιπ, τραυμάτισε 10χρονη Παλαιστίνια χτυπώντας την με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής με κατάγματα και μώλωπες. Παράλληλα, ακροδεξιοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμί της πόλης Αλ Τζάμπα (κοντά στη Βηθλεέμ), αφού προηγουμένως είχαν γράψει ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκκληση για εντατικοποίηση των εμβολιασμών εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη απηύθυνε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς από πέρσι έχουν εκδηλωθεί πανευρωπαϊκά πάνω από 22.000 κρούσματα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 44χρονος Ντάνιελ Ρόσεν, διευθυντής του τμήματος Αντιτρομοκρατίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνελήφθη χτες με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου μέσω διαδικτύου και κρατείται σε φυλακή της κομητείας Φέρφαξ στη Βιρτζίνια. Στο μεταξύ, ο πρώην πεζοναύτης Εντι Ρέι Ρουθ καταδικάστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες του ε.α. πεζοναύτη Κρις Κάιλ (που θεωρείται «θρύλος» των επίλεκτων δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού NAVY SEALS και κεντρικό πρόσωπο στη χολιγουντιανή ταινία «Αμέρικαν Σνάιπερ») και του Τσαντ Λίτλφιντλ, τους οποίους πυροβόλησε θανάσιμα εν ψυχρώ το Φλεβάρη του 2013 σε σκοπευτήριο του Τέξας.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Σε «Κόμμα Σύγχρονου Κέντρου» θα μετονομαστεί το κυβερνών σλοβενικό «Κόμμα του Μίρο Τσέραρ» (SMC) του ομώνυμου Σλοβένου πρωθυπουργού, σε συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 7 Μάρτη στη Λιουμπλιάνα.

ΣΑΝΑΑ.-- Ο Γενικός Γραμματέας του «Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» Αμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι επισκέφτηκε χτες στο Αντεν της Νότιας Υεμένης τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση πρώην Πρόεδρο της χώρας Αμπίντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, σε ένδειξη αποδοκιμασίας των πολιτοφυλακών Σιιτών Χούτι που έχουν καταλάβει την εξουσία στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδες που προκλήθηκαν στο Βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

ΤΟΚΙΟ.-- Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Νότιας Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 290 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χασίτζο - Τζίμα, των Νησιών Ιζου, και σε βάθος 65 χιλιομέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ