Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Στη μάχη άνδρες και γυναίκες

Κάπου στο μέσον του Δούναβη και συγκεκριμένα στο ειδυλλιακό νησάκι Μαργαρίτα χτυπάει από σήμερα η καρδιά του πόλο στη γηραιά ήπειρο, αφού υπάρχει η διεξαγωγή του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δώδεκα Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, μεταξύ τους και αυτές της χώρας μας, θα παλέψουν για να πετύχουν τους στόχους που έχει η κάθε μια. Εκτος όμως από τον σκοπό τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διάκρισης σε μια σπουδαία διοργάνωση, όπως αυτή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπάρχει και κάτι παραπάνω που απασχολεί τις ομάδες. Τα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στην απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Η Εθνική ανδρών μετέχει στον Β` όμιλο με αντιπάλους την Κροατία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Με την τελευταία ανοίγει σήμερα (16.00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τους αγώνες της. Στο άλλο μετέχουν η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γιουγκοσλαβία, η Ολλανδία και η Ρουμανία. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικρατεί η αισιοδοξία ότι μπορεί να επαναληφθεί η επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης, όταν η χώρα μας είχε προκριθεί στην τετράδα. Αλλωστε, εάν επιτευχθεί αυτό, τότε η Εθνική μας θα έχει πάρει και την πρόκριση στο Παγκόσμιο, αφού οι πρώτες πέντε ομάδες προκρίνονται απευθείας. Η αποστολή όμως δεν είναι εύκολη, αφού οι ομάδες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Κούλη Ιωσηφίδη συγκαταλέγονται στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Πάντως, όπως δηλώνει ο συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη, Τάκης Μίχαλος, η διάκριση είναι στο χέρι της Εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα δηλώνει και αισιόδοξος. Αναφερόμενος στην πρώτη αντίπαλο της Εθνικής μας, τη Γερμανία, ο Τάκης Μίχαλος τονίσει: «Η Γερμανία θα παίξει στο Ευρωπαϊκό με μια νέα ομάδα, όπως και εμείς. Είναι μια ομάδα που παίζει δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και είναι απρόβλεπτη. Δεν μπορούμε να την υποτιμήσουμε». Οσο για τις υπόλοιπες αντιπάλους της Εθνικής μας, ο συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη, αναφέρει: «Η Ρωσία και η Κροατία είναι πολύ ισχυρές ομάδες και τα φαβορί για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο. Νομίζω ότι θα νικήσουμε τόσο τη Σλοβακία όσο και τη Γαλλία».

Οι γυναίκες

Με βασικό στόχο την πρόκριση στην οκτάδα και από κει και πέρα ό,τι είναι εφικτό, ρίχνονται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι γυναίκες. Οι παίκτριες του Φώντα Μουδάτσιου είναι στον Α' Ομιλο και θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι στη διοργάνωση των γυναικών οι τρεις πρώτες είναι οι προνομιούχες ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τη Φουκουόκα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε όσον αφορά την αποστολή της Εθνικής μας: «Εχουμε κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μπορούμε και αισιοδοξούμε σε καλή πορεία. Βλέπουμε κάθε ματς σαν τελικό και ελπίζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», Στο Β' Ομίλο αγωνίζονται οι Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία, Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ