Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης για τα οξυμένα προβλήματα του λαού

Σειρά πρωτοβουλιών αποφασίζονται σε κατά τόπους συσκέψεις

Αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις στα μέτωπα που αφορούν στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως στην κοινή πάλη των εργατών με τους αγρότες και τις γυναίκες, στην πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, σχεδιάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, με βάση και τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Στη Λάρισα

Σε συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας παρουσίασε τον προγραμματισμό της δράσης μέχρι την Πρωτομαγιά, με βάση τις αποφάσεις της συνέλευσης των αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚ Λάρισας, που έγινε πριν από λίγες μέρες.

Οπως ειπώθηκε εισηγητικά από τον πρόεδρο του ΕΚ Λάρισας Τάσο Τσιαπλέ, θα γίνει προσπάθεια να συζητηθεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων σε κάθε σωματείο και τόπο δουλειάς, μέσα από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ώστε να εμπλουτιστεί με κλαδικά αιτήματα και να καταλήξει σε πρόγραμμα δράσης κάθε σωματείου.

Σε ό,τι αφορά τις κεντρικές παρεμβάσεις, το ΕΚ Λάρισας σχεδιάζει:

  • Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για την ανεργία, στα τέλη Μάρτη, αφού προηγηθεί μια δουλειά από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Μπροστά στο Πάσχα θα διεκδικήσει έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για όλους τους ανέργους.
  • Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση και παρεμβάσεις σε ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία, 5η ΥΠΕ.
  • Ημερίδα για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Στάση εργασίας 1 ώρας για την Παρασκευή 6 Μάρτη, προκειμένου τα σωματεία να κάνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Επίσης, συμμετοχή των σωματείων στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΓΕ την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ, στο θέατρο ΟΥΗΛ.
  • Συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Κιλελέρ, στις 15 Μάρτη. Το ΕΚΛ θα μισθώσει δωρεάν λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ, από την πλατεία Λαού.
  • Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του ΕΚ με το έργο «Κουραμπιέδες», το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 8 μ.μ, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Ενόψει της 1ης Μάη θα γίνουν και άλλες πολιτιστικές κι αθλητικές δραστηριότητες.
  • Αντιπροσωπεία του ΕΚ Λάρισας θα συναντηθεί την Τρίτη 3 Μάρτη με τον υπουργό Εργασίας, για να θέσει σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της περιοχής, διεκδικώντας συγκεκριμένες λύσεις. Χωριστά θα θέσει τα προβλήματα των 600 εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Λάρισα», που έμειναν χωρίς δουλειά - η αλυσίδα έκλεισε - παραμένουν απλήρωτοι επί 21 μήνες και διεκδικούν έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, καθώς και το ζήτημα που αφορά στο τίμημα και στον τρόπο αποπληρωμής των εργατικών κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη» και απασχολεί πολλές εργατικές οικογένειες.
Σε Τρίκαλα και Ξάνθη

Το άμεσο πρόγραμμα δράσης για τα επείγοντα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού συζητήθηκε σε μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκλεγμένων σε ΔΣ εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιουχικών, μαζικών συλλόγων, καθώς και άλλους εργαζόμενους που πρωτοστατούν στο εργατικό κίνημα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Τάσος Τσιαπλές, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Τέλος, πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης για τα άμεσα και επείγοντα αιτήματα διεκδίκησης, διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 2 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αποφασίσει να διοργανώσει συγκέντρωση την Τρίτη 3 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με αφορμή την κατάσταση της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που οδηγείται σε κλείσιμο καθώς έμεινε χωρίς μόνιμο γιατρό.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε παν-κινητοποίηση και μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ