Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) στους πανεπιστημιακούς πήρε δύο έδρες στη νέα Διοικούσα Επιτροπή, όσες είχε δηλαδή και πριν. Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τη ΔΕ έχουν ως εξής: Ψήφισαν 206 αντιπρόσωποι και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Η «Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 66 ψήφους και 11 έδρες, «Συνεργασία Πανεπιστημιακών» (συντεχνιακή παράταξη των γιατρών, πανεπιστημιακοί προερχόμενοι από τη ΝΔ κ.ά.) 66 ψήφους και 11, ΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ) 38 ψήφους και 6 έδρες, ΔΗΠΑΚ 14 ψήφους και 2 έδρες, «Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία» (πανεπιστημιακοί προερχόμενοι από τους χώρους ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.) 11 ψήφους και 2 έδρες, ΑΡΜΕ (ΔΗΜΑΡ) 10 ψήφος και 1 έδρα.

Η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕ για εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας αναμένεται να γίνει εντός της βδομάδας.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το 12ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ καταδίκασε τη δράση της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, θεωρώντας ότι αυτή δεν εξέφραζε τις ανάγκες του κλάδου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν κατέθεσε στο Συνέδριο απολογισμό δράσης, πράγμα που το Σώμα το κατήγγειλε. Σε αυτήν τη συζήτηση η ΚΙΠΑΝ, παρόλο που συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση μαζί με την παράταξη των γιατρών και την ΑΡΜΕ, ψήφισε λευκό, θέλοντας εν μέρει να διαχωρίσει τη θέση της. Ωστόσο, για τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα, οι παρατάξεις «Συνεργασία Πανεπιστημιακών Δασκάλων», ΚΙΠΑΝ, «Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία» και ΑΡΜΕ κατέβασαν κοινή πρόταση, η οποία και πέρασε στο Συνέδριο με 90 ψήφους. Ξεχωριστές προτάσεις για τον προγραμματισμό κατέβασαν η «Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων» που πήρε 56 ψήφους και η ΔΗΠΑΚ κατέβασε επίσης τη δική της πρόταση που πήρε 14 ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ