Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη η συμμετοχή στη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Με μεγάλη συμμετοχή αγωνιστριών - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Απογόνων και Φίλων, ιδιαίτερα επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, παιδιών των μαχητών του ΔΣΕ, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Φλεβάρη σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου η χρονιάτικη συνεστίαση και κοπή πίτας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε και τίμησε τους αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ηρωικού Δεκέμβρη και της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εκτός των άλλων, επεσήμανε τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει μπει η πραγματική Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στα σχολειά, ώστε να μαθαίνουν και να διδάσκονται οι νέες γενιές την Ιστορία των γονιών και των παππούδων τους που πάλεψαν για την απελευθέρωση της χώρας, για πολιτικά, δημοκρατικά, κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα. Επεσήμανε ακόμα την επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση (και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα) ψηφίζοντας αντικομμουνιστικά μνημόνια, εκτός από τα άλλα μνημόνια που πληρώνουμε με τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται. Οσο για τις ελπίδες που καλλιέργησαν και το εμπόριο ελπίδων που γίνεται, τόνισε, αυτά θα διαψεύδονται καθημερινά, γιατί μπορεί τα μνημόνια να τα ονομάζεις αλλιώς - συμφωνίες - συμβόλαια κ.λπ. - αλλά η ουσία μένει. Γι' αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να αγωνιζόμαστε με τη δική μας λαϊκή συμμαχία για να διεκδικήσουμε να πάρει ο λαός ό,τι έχασε τα τελευταία χρόνια, να διεκδικήσει δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να πάρει, τελικά ο λαός την εξουσία.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες στη συνεστίαση - εκδήλωση - με αφορμή την 8 Μάρτη που πλησιάζει - ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης αναφέρθηκε σύντομα στη μεγάλη προσφορά των γυναικών αγωνιστριών, στους αγώνες της ΕΑ και του ΔΣΕ, που στάθηκαν ισότιμα δίπλα στους άντρες με το όπλο στο χέρι και απ' όποια άλλη θέση όπως είπε. Αλλά και με τη συμμετοχή τους στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, στο ταξικό λαϊκό κίνημα, πρόσθεσε.

Στη συνεστίαση, όπου περίσσεψε το κέφι και η ζωντάνια των συμμετεχόντων, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΚΣ της ΚΝΕ, της ΕΕΔΥΕ, ΠΕΚΑΜ και ΠΕΑΦΕ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ενημέρωση πως η κατασκευή του Μνημείου της Φλώρινας βρίσκεται στο τελικό στάδιο: Εχει, ήδη, διαμορφωθεί ο χώρος όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των πάνω από 800 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ και, τώρα, αρχίζει η κατασκευή του μεγαλοπρεπούς Μνημείου που θα τοποθετηθεί στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ