Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Κινητοποίηση κατά των αντεργατικών μέτρων

ΣΙΔΝΕΪ.--

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Αμποτ οργανώνουν εργατικά συνδικάτα στην Αυστραλία, αύριο, Τετάρτη 4 Μάρτη. Τη δική τους συμμετοχή ετοιμάζουν οι Ελληνες μετανάστες, καθώς ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «Ατλας» καλεί όλους τους Ελληνες εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση στοχοποιεί τις συντάξεις και τις παροχές Υγείας, προωθώντας νέο πετσόκομμά τους στο όνομα της «εξυγίανσης» των δημόσιων δαπανών αλλά και με επιχειρήματα όπως η ανάγκη «προσαρμογής» των ορίων ηλικίας στο σημερινό μέσο όρο ζωής.

Στο μεταξύ, η επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί να κάνει στην Ινδονησία ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου, Αντριου Ρομπ, επικεφαλής μεγάλης αποστολής, στην οποία θα συμμετείχαν και πολλοί επιχειρηματίες, φαίνεται να αναβάλλεται, μετά από την άρνηση της Τζακάρτα να ανταποκριθεί σε αίτημα της Καμπέρα να αναβάλει την εκτέλεση δύο Αυστραλών που έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών.

Διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι επενδύσεις αυστραλιανών εταιρειών στην Ινδονησία «παγώνουν» λόγω ανησυχίας για επιπτώσεις από τις εκτελέσεις. Πέρυσι, ο Ρομπ είχε παρουσιάσει ως στόχο τη μετατροπή της Ινδονησίας σε μια από τις σημαντικότερες αγορές για τις αυστραλέζικες επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ