Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια προκλητική ενέργεια - κλιμάκωσης των αλλεπάλληλων προκλήσεων των τελευταίων βδομάδων - η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ ανακοίνωσε ότι θα δέσμευε από 2 Μάρτη μέχρι το τέλος του χρόνου τον εναέριο χώρο από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο, με τον ισχυρισμό της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων!!! Ετσι θα «δεσμευόταν» τμήμα του FIR Αθηνών, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλώντας προβλήματα στους σχετικούς αεροδιαδρόμους. Η σχετική τουρκική NOTAM τελικά αποσύρθηκε χτες το απόγευμα.

Η προκλητική αυτή ενέργεια εντάσσεται στη γραμμή που επιδιώκει διχοτόμηση του Αιγαίου και ενθαρρύνεται από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Οπως κατ' επανάληψη έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δίνει όρκους πίστης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να συμμετέχουν, μαζί με τουρκικές, σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και σε «προγράμματα συνεκπαίδευσης» που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή.

ΚΚΕ: Ο λαός να παλέψει με στόχους την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και στρατιωτικές αποστολές, το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ