Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Αμεση λύση για το βοηθητικό του "Δ. Τόφαλος" και τη στέγαση των σωματείων»

Στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο...δρόμο, εξαιτίας του σοβαρού ενδεχόμενου που υπάρχει για κατεδάφιση από την Πολεοδομία του βοηθητικού κλειστού γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου «Δ. Τόφαλος» (που διοικητικά ανήκει στην ΓΓΑ), βρίσκεται ο Δήμος Πάτρας. Τα προβλήματα στατικότητας θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν επισημανθεί από το 2012, ωστόσο από πλευράς Πολιτείας δεν υπήρξε κάποια λύση, με αποτέλεσμα η Πολεοδομία να βάλει λουκέτο στο στάδιο με ορατό το ενδεχόμενο της κατεδάφισης εάν δεν υπάρχουν βελτιωτικά έργα σε διάστημα δύο μηνών. Μάλιστα, το πρόβλημα για τα σωματεία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού από πλευράς αρμοδίων δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για το πού μπορούν να στεγαστούν εάν ξεκινήσουν τα έργα.

Με αφορμή τη χτεσινή εκδήλωση - διαμαρτυρία των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής για το ζήτημα, ο Δήμος Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την συμπαράστασή του προς τα σωματεία, καταγγέλλει τη μέχρι τώρα αδιαφορία της Πολιτείας για το ζήτημα, ενώ καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού να δώσει λύση τόσο στο πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και στο πρόβλημα της στέγασης των σωματείων σε αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πάτρας αναφέρει:

«Η αδιαφορία του κράτους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό παίρνει πλέον προκλητικές διαστάσεις με το κλείσιμο του Βοηθητικού του "Τόφαλος". Δεν φτάνει που δεκάδες αθλητικά σωματεία κι εκατοντάδες αθλητές πετάγονται ξαφνικά και απροειδοποίητα έξω από το σπίτι τους, δεν υπάρχει και καμία μέριμνα για τη φιλοξενία τους στο Κεντρικό Γήπεδο, όπως θαυμάσια θα μπορούσε να γίνει μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Βοηθητικό, έργα που χρονίζουν αδικαιολόγητα από το 2012.

Η Δημοτική Αρχή συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση των αθλητικών σωματείων για να μην μπει λουκέτο στο "Τόφαλος", υποστηρίζοντας το δίκιο τους και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τον υπουργό Αθλητισμού να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πόλη μας και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του "Τόφαλος" και συγκεκριμένα προτείνει:

1. Να ανοίξει το Κεντρικό Γήπεδο για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό της πόλης.

2. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στο Βοηθητικό.

3. Να καταργηθεί το χαράτσι που πληρώνουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για να χρησιμοποιήσουν τις Δημόσιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ