Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Η επιτυχία του... πικραίνει κάποιους

Η Χάρις Αλεξίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Παύλου
Η Χάρις Αλεξίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Παύλου
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να χτυπήσουν το κύρος του Φεστιβάλ, που ήδη κατέκτησε τους δημότες και ευρύτερα το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Μετά την εκπληκτική επιτυχία της συναυλίας του Manu Chao στο «Θέατρο Δάσους» και του χτεσινού μεγάλου λαϊκού γλεντιού στην Ευαγγελίστρια με τον Βασίλη Κασούρα και το συγκρότημα «Μινόρε», οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μεγαλύτερες αξιώσεις από όλες τις πλευρές.

Αύριο, το Φεστιβάλ συνεχίζεται στις γειτονιές του Αγίου Παύλου, με παράσταση Καραγκιόζη, στην οδό Αθανασίου Διάκου. Στις 18/6 οι «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες» ανηφορίζουν στο «Θέατρο Δάσους» για μια μοναδική μουσική παράσταση. Στον ίδιο χώρο, στις 20/6, θα δοθεί συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά και Μαρία Παπανικολάου. Στις 22/6 στο «Θέατρο Δάσους» οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την τύχη να απολαύσουν τη Χαρούλα Αλεξίου. Επονται και άλλες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και αφιερώματα.

Εκτός του Φεστιβάλ, συνεχίζεται και μια μεθοδευμένη επίθεση ενάντια στο Δήμο Αγίου Παύλου. Προχτές ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε μια εντελώς αστήριχτη «καταγγελία», σύμφωνα με την οποία «τα παιδιά του 1ου Δημοτικού μάζευαν σύριγγες στο σχολείο τους την επόμενη ημέρα της συναυλίας του Manu Chao, στο "Θέατρο Δάσους"» και ότι «το Δάσος, μετά τη συναυλία, έμεινε σε άθλια κατάσταση».

Ο Δήμος Αγίου Παύλου δηλώνει ότι «δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στον "οχετό"» και επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του. Για το στόχο της «απόλυτα ψευδούς και κατευθυνόμενης» καταγγελίας, σημειώνει πως «έρχεται στη δημοσιότητα στη συγκεκριμένη στιγμή για να ανακόψει την επιτυχία του Φεστιβάλ του Δήμου».

Ο δήμος, απαντώντας στην «καταγγελία», παραπέμπει σε μαρτυρία τόσο του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ότι «δε γνωρίζει τίποτα για τις περιβόητες σύριγγες», αλλά και σε όσους ανηφορίζουν προς το «Θέατρο Δάσους» και σημειώνει: «Ο δήμος μας, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, κρατάει το δάσος σε άριστη κατάσταση. Η συναυλία περιφρουρήθηκε απόλυτα και δε συνέβη το παραμικρό έκτροπο, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει και η αστυνομία».

Τέλος, τονίζει πως «η ποιότητα της συγκεκριμένης "καταγγελίας" γίνεται ολοφάνερη και μόνο από το γεγονός ότι διοχετεύτηκε από άνθρωπο ο οποίος συστήνεται ως "κυβερνητικός υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Παύλου", αλλά χωρίς, καλά - καλά, να ξέρει κατά πού πέφτει ο Δήμος Αγίου Παύλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ