Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Tο πλαίσιο και οι υποψήφιοι για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στην ΕΣΗΕΑ και της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην ΕΠΗΕΑ στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, που διεξάγονται στις 10, 11 και 12 Μάρτη.

Τονίζει στην ανακοίνωσή του για τις εκλογές το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: «Η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, όντας απόλυτα δεμένη με το αγγελιόσημο και την απόδοσή του, υφίσταται τις δραματικές μειώσεις των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και αν ο Οργανισμός διατηρηθεί με τη σημερινή του υπόσταση ως ΝΠΙΔ και με βασικό έσοδο το αγγελιόσημο, με το σχεδόν μηδενισμένο αποθεματικό κεφάλαιο (μετά το διπλό "κούρεμα" από PSI και "σπάσιμο" των νέων ομολόγων), δε θα μπορεί να λειτουργήσει όπως πριν».

Αναφερόμενο στη νέα «συμφωνία» - πρώην μνημόνιο - που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σημειώνει ότι στη λίστα μέτρων και στις διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν μπαίνουν οι «κοινωνικοί πόροι», οι «φόροι υπέρ τρίτων» καθώς και ο στόχος για «ενοποίηση των Ταμείων», που πάντα συνοδεύεται με μείωση παροχών. Μπροστά και στις αρχαιρεσίες το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υπογραμμίζει πως και για το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης «η πραγματική λύση βρίσκεται στη διεκδίκηση ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων».

Από τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ ως υποψήφιοι για το ΔΣ προτείνονται οι: Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Μηλιώνης, Γιώργος Μουσγάς, Χάρης Μπόλκας, Ελένη Τράιου και για την Εξελεγκτική Επιτροπή ο Αρης Καρρέρ. Από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΕΠΗΕΑ προτείνονται ως υποψήφιοι για το ΔΣ η Βασιλική (Κική) Βαλσαμάκη και ο Ευστράτιος (Στράτος) Κουτσοβίλης και για την Εξελεγκτική Επιτροπή ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ