Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρνήθηκε να ψηφίσει στο εργοδοτικό σωματείο και απολύθηκε

Στο στόχαστρο της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» βρέθηκε εργαζόμενη, που δεν «υπάκουσε» στις επιταγές της εταιρείας να ψηφίσει στις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου των σούπερ μάρκετ στην Αττική. Οπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η Ελένη Σαχπαζίδου, εργαζόμενη για 15 χρόνια στην επιχείρηση, απολύθηκε γιατί διεκδικούσε μέσα στο χώρο εργασίας τα αυτονόητα, δηλαδή το διάλειμμα, την εργασία με βάση το ημερήσιο πρόγραμμα, την τήρηση της σύμβασης.

«Το χειρότερο όμως που έκανε η εργαζόμενη είναι ότι αρνήθηκε "να υπακούσει" σε εντολή της εταιρείας να πάει να ψηφίσει στο Κλαδικό Σωματείο των Σούπερ Μάρκετ, ένα σωματείο εργοδοτικό το οποίο έχει ρόλο να εφαρμόζει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους. Διευθυντικά στελέχη της "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" υποχρεώνουν ασκώντας έμμεση πίεση στους εργαζόμενους να ενισχύουν με την ψήφο τους αυτό το σωματείο στο οποίο δεν είναι καν μέλη, εφόσον ποτέ δεν ζητήθηκε η εγγραφή τους. Αυτή η αξιοπρεπής στάση της εργαζόμενης ενόχλησε την εργοδοσία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν ακόμα ότι η εργοδοσία έχει στήσει ένα αντίστοιχο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, η διοίκηση του οποίου αποτελείται από ανώτατα διευθυντικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και στελέχη στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων, δηλαδή στο τμήμα που προσλαμβάνει και απολύει εργαζόμενους. Μάλιστα, «τα διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ "περιφρουρούν την καθαρότητα" του εργοδοτικού σωματείου, απαγορεύοντας σε εργαζόμενους στα καταστήματα, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν μέλη σε αυτό για να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου, καταστρατηγώντας ακόμα και το ίδιο τους το καταστατικό».

Τέλος, το Σωματείο καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας στην προγραμματισμένη για χτες τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, που τελικά αναβλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ