Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις συνδικάτων για άνεργους και απλήρωτους

Σήμερα από τους ναυτεργάτες στον Πειραιά, αύριο από τους μεταλλεργάτες και την άλλη Πέμπτη από πέντε σωματεία της Αττικής

Από παλιότερη κινητοποίηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων

ΤΑΤΣΗΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων
Μια σειρά δράσεις και παρεμβάσεις, που έχουν στο επίκεντρο τους άνεργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, αναπτύσσουν τα συνδικάτα στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα:

  • Σε κινητοποίηση καλούν σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά, μπροστά από το κτίριο του Οίκου Ναύτου, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών) και ΠΕΣ/ΝΑΤ, για να συμπαρασταθούν στους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών που διεκδικούν δεδουλευμένα. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Προσωπικού «Τζάνειου Νοσοκομείου». Κινητοποίηση για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών διοργανώνεται και στη Σάμο από το Εργατικό Κέντρο του νησιού, αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Καρλοβάσου.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας Διοικητικών Συμβουλίων και ανέργων του κλάδου στο υπουργείο Εργασίας θα κάνει αύριο Πέμπτη, στις 4.30 το απόγευμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα των ανέργων. «Η ανεργία, οι απλήρωτοι λογαριασμοί και το κομμένο ρεύμα - νερό, οι απειλές για κατασχέσεις είναι πια κανόνας και όχι εξαίρεση. Οι περισσότεροι από μας είμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκλεισμένοι και από αυτό ακόμη το αγαθό των στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας για μας και τις οικογένειές μας» σημειώνει το Συνδικάτο και ανάμεσα σε άλλα διεκδικεί: Καταβολή τώρα σε όλους τους εργαζόμενους της Ν/Ε Βιομηχανίας του εποχικού επιδόματος σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 3041/21-10-2014 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση, αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο κ.ά.
  • Μαζική παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας διοργανώνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ηλεκτροτεχνιτών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, την Πέμπτη 19 Μάρτη, 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η παρέμβαση αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη των παραπάνω σωματείων της Αττικής την περασμένη βδομάδα. Τα συνδικάτα διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους κ.ά.
  • Συγκέντρωση ανέργων κι απλήρωτων οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του ΕΚΛ και μετά διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ, για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης. Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας οργανώνει σύσκεψη προέδρων σωματείων την Παρασκευή 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΛ, όπου καλούνται και εκπρόσωποι φορέων από τις Λαϊκές Επιτροπές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ