Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε η δίκη για τον Γρηγορόπουλο

Αναβλήθηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια στις 6 Δεκέμβρη 2008. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Επ. Κορκονέας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια, αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Στο ειδώλιο θα καθίσει επίσης και ο αστυνομικός Β. Σαραλιώτης, που ήταν μαζί με τον Κορκονέα το βράδυ της δολοφονίας και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων. Ο Σαραλιώτης έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο, περίπου ένα χρόνο μετά από την καταδίκη του.

Συνεχίζουν την απεργία πείνας

Συνεχίζεται η απεργία πείνας των μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", που έχει ξεκινήσει στις 2 Μάρτη με την απαίτηση ν' αποφυλακιστούν άμεσα οι συγγενείς και φίλοι τους που έχουν συλληφθεί και δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει και η νεαρή Αγ. Σπυροπούλου που έχει συλληφθεί ως ο... εγκέφαλος του σχεδίου αποφυλάκισης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης συνεχίζεται και η απεργία πείνας που ξεκίνησε την ίδια μέρα και άλλων κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί ή παραπέμπονται με τον τρομονόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, μετά από γνωμάτευση γιατρών, οι κρατούμενοι Δ. Κουφοντίνας και Γ. Σοφιανίδης.

Δικάζεται γιατί ήταν μάρτυρας

Δικάζεται σήμερα η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαίρη Βαβαγιάννη - Μαυρή μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο χρυσαυγίτης Ηλ. Κασιδιάρης για «ψευδορκία και συκοφαντία». Η κ. Βαβαγιάννη δικάζεται γιατί πήγε να καταθέσει κατά Κασιδιάρη (2013), επειδή υπήρξε μάρτυρας σε επίθεση από φασιστοειδή που δέχτηκε μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007 και το κατήγγειλε, ενώ κατέγραψε και τον αριθμό της πινακίδας αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν τα φασιστοειδή, οδηγώντας έτσι τον Κασιδιάρη στο εδώλιο, αφού ήταν - σύμφωνα με την αστυνομία - το εταιρικό του όχημα. Στη δίκη που έγινε στις 7 Μάρτη 2013 το δικαστήριο αθώωσε το βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης λόγω αμφιβολιών κι αυτός μήνυσε την πανεπιστημιακό για ψευδορκία και συκοφαντία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ