Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν χτες μεγάλο μέρος των τοπικών κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και το νησί της Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν σε υποδομές λόγω των ισχυρών καταιγίδων και των χιονοπτώσεων το διήμερο 6 και 7 Μάρτη.

Στις Σέρρες, κινητοποιείται το Γ' Σώμα Στρατού, προκειμένου να ενισχύσει το ανάχωμα που έσπασε στην περιοχή του Στρυμόνα και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Πρώτο μέλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η κατασκευή αναχώματος περιμετρικά του χωριού, ύψους περίπου τριών μέτρων από το έδαφος και περιμέτρου 500 μέτρων.

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση που επικρατεί στη λίμνη Κερκίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται τα θυροφράγματα της λίμνης να ανοίξουν το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να υπάρξει ελεγχόμενη εκτόνωση σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ώστε να προστατευτούν οι γύρω οικισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ