Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο

Από τις 15 Μάρτη, και για τέσσερις Κυριακές, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα. Ο συνθέτης και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, ένα μιούζικαλ, όπως το αγαπήσαμε στις ταινίες.

Αρωμα, άκουσμα και θέαμα ελληνικού κινηματογράφου, λοιπόν, δεμένο με πρόζα και τραγούδια διανθισμένα με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι. Θα ακούσουμε αγαπημένες μελωδίες του συνθέτη που επένδυσε μουσικά ταινίες, όπως: «Κάτι να καίει», «Ραντεβού στον αέρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Γοργόνες και μάγκες», κ.ά.

Με χρώμα ελληνικό και θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια(«Η Γκόλφω» ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους - βουβή - ελληνική ταινία και γυρίστηκε το 1914), έξι ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του. Η Θωμαΐς Ανδρούτσου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ο Αναστάσης Κολοβός, η Πόπη Χριστοδούλου και η Αννα Φωτοπούλου θα μας θυμίσουν μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ