Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Διαμαρτύρεται για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ (του οποίου η διαβούλευση έληξε χτες) εκφράζει με προχθεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ, επικεντρώνοντας την κριτική της στο ότι: «Δεν επαναλειτουργεί η ΕΡΤ - αλλάζει όνομα το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ»!

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, με το υπάρχον νομοσχέδιο:

«Οι εργασιακές σχέσεις αναβιώνουν χωρίς όμως να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, το θεσμικό πλαίσιο των μέχρι σήμερα ΣΣΕ, το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΡΤ και πότε και πώς θα αναγνωριστούν, εν τοις πράγμασι, οι 22 και πλέον μήνες εργασίας και αυταπάρνησης των διωκόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Δεν καθορίζονται στο σχέδιο νόμου οι δομές της ΕΡΤ της 11/6/2013 και η ΕΡΤ επαναλειτουργεί χωρίς δομές και πανελλαδικό εύρος των δραστηριοτήτων της, χωρίς να καθορίζεται η λειτουργία των περιφερειακών Ρ/Σ των δικτύων εκπομπής της δομής και της αυτοτέλειας της ΕΤ3. Παραπέμπει στις αποφάσεις του ΔΣ με τη δαμόκλειο σπάθη, όμως, του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Δεν αναφέρεται, παρότι το ζητήσαμε, η ασφάλιση στο επικουρικό μας ταμείο.

Δεν αναφέρει τίποτα για τους συναδέλφους συμβασιούχους που δούλευαν στην ΕΡΤ πριν το "μαύρο" και έκαναν την επιλογή να παραμείνουν στον αγώνα. Αυτοί, όπως φαίνεται, δεν έχουν θέση στην ΕΡΤ. Οι δεκάδες αλληλέγγυοι πανελλαδικά που κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε μέριμνα για τις οικογένειες (πρόσληψη ενός μέλους Α' βαθμού) των 17 νεκρών μας παρότι πιέσαμε πιεστικά και δόθηκε υπόσχεση ότι κάποια μπορεί να προβληθούν.

Ολα τα κρίσιμα θέματα ανατίθενται στον υπουργό και στο διευθύνοντα σύμβουλο, αναπαράγοντας ένα μοντέλο συγκεντρωτικό, με ηγετικά δίδυμα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που μέχρι πρόσφατα ζήσαμε, με αρνητικά αποτελέσματα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ