Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική στην κυβέρνηση για επιδείνωση των μεγεθών στην οικονομία

Σκληρή κριτική για τις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά, από το Γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνεται, σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στον ΟΟΣΑ:

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στον ΟΟΣΑ (...) δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών. Προσπαθούν να εντάξουν και τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα. Νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και πενήντα ημέρες τώρα επιδεινώνουν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν τη διεθνή της θέση».

Παρακάτω, το ΠΑΣΟΚ βάζει μια σειρά από ερωτήματα για την κυβέρνηση, από τη σκοπιά εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου: «Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του eurogroup; Στα σοβαρά νομίζουν ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση των δικών του δόσεων θα μπορούσε να υποκατασταθεί από τον ΟΟΣΑ; Γνωρίζουν τον κύκλο των χωρών που μετέχουν στον ένα και τον άλλο οργανισμό ή αντιφάσκουν ακόμη και μέσα στη δική τους μυθολογία για δήθεν διεθνείς συμμαχίες; Γνωρίζουν ότι μια επίσημη δήλωση του Ελληνα Πρωθυπουργού, όπως αυτή που έκανε σήμερα στον ΟΟΣΑ ο κ. Τσίπρας, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ;».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει χαρακτηριστικά «γραφικού» και «επικίνδυνου» για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης στον υπουργό Οικονομικών. Είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης (και συνολικά η κυβέρνηση) χαρακτηρίζει τους προηγούμενους κυβερνώντες «προσκυνημένους» και «υποτεταγμένους», έτοιμους να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης.

  • Στα εσωκομματικά, συνεδριάζουν σήμερα υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, με θέμα την πορεία προς το πολιτικό - προγραμματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ