Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για τα ταμειακά διαθέσιμα

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις 11 π.μ., από τέσσερις Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών κάνουν, σήμερα στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου και Συνταξιούχων. Ταυτόχρονα ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλη, για να του εκφράσουν τη διαφωνία τους στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos)».

Οπως υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Ομοσπονδίες, «θεωρούμε ότι η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το "κούρεμα" του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δεν δημιούργησαν.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα οφείλουν κράτος και μεγαλοεργοδότες. Καλούμε τους εργαζόμενους - συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ