Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΕΤΑΛΟ» ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Νέο τμήμα του δρόμου, μαζί με νέα διόδια

Ενα ακόμη τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου στο «πέταλο» του Μαλιακού, μήκους 20 χλμ., δόθηκε χτες στην κυκλοφορία, συνοδευόμενο βέβαια και από έναν νέο σταθμό διοδίων στο ύψος της Μαυρομαντήλας, εκτοξεύοντας έτσι το σύνολο του κόστους διοδίων που πληρώνει ένας οδηγός από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για μονή διαδρομή, στα 30,7 ευρώ.

Το έργο στο δρόμο «καρμανιόλα» ξεκίνησε από το 2000, συνολικά κόστισε στον κρατικό προϋπολογισμό περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη υπολείπεται για να ολοκληρωθεί πλήρως ένα μικρό τμήμα σχεδόν 2 χλμ., έξω από τη Λαμία.

Παράλληλα, στήθηκαν και δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στην Αγιά Μαρίνα και τον Καραβόμυλο, για να εξασφαλισθεί η... απρόσκοπτη ροή ζεστού χρήματος στην κοινοπραξία κατασκευής και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου.

Χτες, η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον καινούριο μετωπικό σταθμό διοδίων της Μαυρομαντήλας, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «τα νέα διόδια έρχονται να συμβάλλουν - με «αριστερό πρόσημο» - στο «λιτό βίο» που καλείται να ζήσει ο λαός, μέχρι να πάρει τα πάνω της η επιχειρηματικότητα» και προσθέτει πως «η επιβολή διοδίων - προβλέπονται στις Συμβάσεις Παραχώρησης - είναι πέρα για πέρα άδικη για το λαό, όμως εξαιρετικά κερδοφόρα για τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους. Πληρώνει δύο φορές την κατασκευή οδικών αξόνων: έμμεσα από τη φορολογία του και άμεσα από τα διόδια, ενώ δικαιούται να απολαμβάνει γρήγορες, φτηνές και ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ