Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δε θα γίνει το Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού δε θα πραγματοποιηθεί, φέτος, το 23ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει από τις 2 έως τις 5 Απρίλη στο «Χατζηγιάννειο» Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λάρισα.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2009, το υπουργείο ενίσχυε το Φεστιβάλ με ποσά που κυμαίνονταν από 20.000 - 25.000 ευρώ, κάποιες χρονιές υπήρχε και ενίσχυση από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενώ μικρά ποσά συνεισέφερε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Λαρισαίων ο οποίος έχει καταργηθεί.

Για τα έτη 2010 και 2011 οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο ήταν στα 5.000 ευρώ για κάθε χρονιά, αλλά δεν εκταμιεύθηκαν ποτέ. Για το 2012 ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου συνεισέφερε το ποσόν των 2.700 ευρώ, για το 2013 ποσό 500 ευρώ και για το 2014 καθόλου. Τα τρία τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεισέφερε ποσά από 1.300 - 2.000 ευρώ.

Φυσικά, αυτά ποσά δεν ήταν επαρκή για τη διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιούνταν και με την οικονομική συνεισφορά της Στέλλας Μπελέση, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικής διευθύντριάς του, η οποία, μετά τη τελευταία εξέλιξη, δήλωσε: «Ο πολιτισμός δεν αποτελούσε ποτέ προτεραιότητα στην Ελλάδα. Η έννοια αυτή πάντα συγχεόταν με εκδηλώσεις εύπεπτου περιεχομένου, οι οποίες σωστά υπάρχουν για να ψυχαγωγούν το λεγόμενο πλατύ κοινό, αρκεί όποιος διαβάζει π.χ. τις "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι" ή παρακολουθεί την ομώνυμη ταινία να μη θεωρεί ότι διαβάζει λογοτεχνία ή παρακολουθεί κινηματογράφο ποιότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ