Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα διοίκηση στους Λιθογράφους

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, όπου το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) αναδείχτηκε ξανά πρώτη δύναμη. Συγκεκριμένα, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΔΑΣ έλαβε 1.219 ψήφους και 11 έδρες (από 1.731 ψήφους και 11 έδρες). Η παράταξη «Γένοβα» πήρε 28 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο στο ΔΣ. Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η ΔΑΣ πήρε 1.208 ψήφους και εξέλεξε 25 αντιπροσώπους (από 1.736 ψήφους και 35 αντιπροσώπους). Η «Γένοβα» πήρε 39 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο.

Για το ΕΚΑ, η ΔΑΣ πήρε 1.134 ψήφους και 16 αντιπροσώπους (από 1.627 και 22 αντίστοιχα) ενώ η «Γένοβα» έλαβε 38 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο. Στις αρχαιρεσίες πήραν μέρος 1.264 εργαζόμενοι από 1.804 που είχαν ψηφίσει το Φλεβάρη του 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρόνια που μεσολάβησαν, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο κλάδος χτυπήθηκε από την κρίση, με αποτέλεσμα τη σημαντική του συρρίκνωση, με μια σειρά επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο και πολλούς εργαζόμενους να πετιούνται στην ανεργία και να αναζητούν εργασία σε άλλο αντικείμενο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων αναφέρει: «Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών έδειξαν ότι σε συνθήκες όπου ο κλάδος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση και συρρίκνωση, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος εργατών που αναγνωρίζει την ανάγκη ισχυροποίησης του σωματείου. Οι εκλογές του σωματείου ήταν μία γερή αναμέτρηση, που από τη μία είχε την τρομοκρατία του εργοδότη και την πίεση της ανεργίας και από την άλλη είχε τις αυταπάτες για λύση από τα πάνω χωρίς αγώνα και την επανάπαυση που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι πάνω από 1.000 συνάδελφοι χάσανε τη δουλειά τους τα τελευταία τρία χρόνια, το σωματείο άντεξε και κατάφερε να σταθεί όρθιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ