Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Ρύθμιση για τις εφημερίες

Με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργών θα ρυθμιστεί τελικά η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Αν. Ξανθός.

Στη λύση αυτή κατέφυγε η συγκυβέρνηση με την απόρριψη απ' το προεδρείο της Βουλής των τροπολογιών τόσο για τη ρύθμιση των δεδουλευμένων όσο και για την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών ως μη σχετικών με το νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση». Στην υπό έκδοση ΚΥΑ, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, «περιλαμβάνεται επίσης ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών».

«Ανεξάρτητα από τη νομική υπόσταση του θέματος - αν δηλαδή αρκούν οι υπουργικές αποφάσεις ή αν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση - εξακολουθούν να είναι μετέωρα και τα δύο προβλήματα και ζητούν επείγουσα απάντηση και όχι στο μακρινό μέλλον», τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας. Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν και για την τροπολογία που αφορά τα αποθεματικά των Ταμείων και ζητούν απ' την κυβέρνηση να την αποσύρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ