Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑμΕΑ
Συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Υγείας

Για τις 2.30 σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων με τον υπουργό Υγείας. Η συνάντηση, που είχε ζητηθεί εδώ και μέρες, «κλείστηκε» αργά χτες βράδυ και ενώ η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος είχαν ήδη ανακοινώσει συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το υπουργείο. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι δύο φορείς καλούν τους ανάπηρους, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, με την παρουσία τους έξω από το υπουργείο στις 2.15 μ.μ. να στηρίξουν τα αιτήματά που θα θέσουν στον υπουργό.

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν: Ολοι οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι, Ελληνες ή μετανάστες. Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια Υγείας των ανασφάλιστων ΑμΕΑ. Να μη μείνει κανένας ανάπηρος, χρονίως πάσχων χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Στο μεταξύ, την προκλητική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ) να αποκλείσει το ψηφοδέλτιό της από τις αρχαιρεσίες στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, στις 28 Μάρτη, καταγγέλλει η ΕΣΚ Τυφλών. Το ψηφοδέλτιο αποκλείστηκε με πρόσχημα διάταξη του νέου καταστατικού που επιβάλλει κατώτερο όριο τους 16 υποψηφίους για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, ενώ στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ συμμετέχουν 11 υποψήφιοι.

Η ΕΣΚ καλεί τους τυφλούς και τους αναπήρους σε συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συνεδρίου, το Σάββατο 28 Μάρτη στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», για να απαιτήσουν τη νομιμοποίηση του ψηφοδελτίου της ΕΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ