Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ

Από τη διαδήλωση στρατού - λαού 14/3/15 στο Καράκας, ενάντια στην αμερικανική επιθετικότητα
Από τη διαδήλωση στρατού - λαού 14/3/15 στο Καράκας, ενάντια στην αμερικανική επιθετικότητα
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας όπως και η διακρατική ένωση UNASUR (Ενωση χωρών του Νότου) καταγγέλλουν τις απειλές και τις επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με κυρώσεις κατά στελεχών της με το πρόσχημα της «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αφορμή για την επιβολή κυρώσεων, τις οποίες διέταξε στις 10 Μάρτη ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι η «Βενεζουέλα αποτελεί ασύμβατη, μη συνηθισμένη απειλή ενάντια στην ασφάλεια των ΗΠΑ», είναι η πρόσφατη φυλάκιση ορισμένων στελεχών της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που αποδεδειγμένα συμμετείχαν στις προσπάθειες πρόκλησης συνθηκών χάους και ανατροπής της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Ανάμεσά τους ξεχωρίσει ο γνωστός για τη δράση του σε αυτή την κατεύθυνση και για τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας προχώρησε στην αποστολή επιστολής που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «New York Times», με την οποία απευθύνεται στον αμερικάνικο λαό, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και διεκδικεί «την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για μη εμπλοκή στα εσωτερικά των άλλων χωρών».

Επίσης, από τη Δευτέρα μπήκε σε εφαρμογή ο λεγόμενος έκτακτος αντιιμπεριαλιστικός νόμος, που ψηφίστηκε στη Βουλή και εξουσιοδότησε ως το τέλος του χρόνου τον Πρόεδρο της χώρας, να μπορεί να εκδίδει διατάγματα με την ισχύ νόμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απειλές ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιούνται και 10ήμερα στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή και πολιτών για να ενισχυθεί η συνολική άμυνα.

Ακόμα χτες στο Καράκας πραγματοποιούνταν έκτακτη συνεδρίαση της Μπολιβαριανής Εναλλακτικής για την δική μας Αμερική - Συμφωνία Εμπορίου των Λαών (ΑLBA - TCP), όπου συμμετέχουν η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Νικαράγουα και άλλες χώρες της Καραϊβικής, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Την αμερικανική επιθετικότητα έχουν καταγγείλει επίσης με ανακοινώσεις τους η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ